BRF Svedjehöjden i Borås

Brf Svedjehöjden kommer att byggas på Bygatan 1 på Dammsvedjan i Borås. Samtliga lägenheter är välplanerade, har generösa utrymmen samt balkong/terass. Området Dammsvedjan ligger naturnära, men ändå centralt och det tar bara fem minuter till Sandwalls plats. Kronängs fina friluftsområde och idrottsanläggning når du och barnen på 5 minuter och skola och förskola finns en kort promenad från bostaden. För att underlätta vardagen ytterligare ligger RV41 ett stenkast bort och RV40 når du på 10 minuter.

Genom att köpa en av våra nybyggda lägenheter får du ett fräsch och välplanerat boende i en populär stadsdel i Borås. Brf Svedjehöjden passar både ensamhushåll och barnfamiljer då vi erbjuder allt från en härlig 1,5:a, lyxiga 2:or, rejäla 3:or, välplanerade 4:or samt en generös 5:a, med en yta om 46- till 128 kvm. BrfSvedjehöjden är ett samarbets-projekt mellan MPB Invest och HusArvid. Läs mer här.

BRF Lorensberg i Borås

I området Lorensberg, med ett centralt läge nära till det mesta planerar vi projektet Lorensberg 3. På platsen där Wedbergs blommor tidigare låg kommer två tegelhus med totalt 31 välplanerade lägenheter att växa fram. Det blir ett boende som passar både unga och äldre.

Varje lägenhet har rymlig balkong i soligt läge, med plats för både frukostkaffet och kompisträffen. Mot insidan har huset entrébalkonger och utsikt mot en grönskande innergård med blommande träd och buskar. En plats för ett aktivt och bekvämt liv. Lorensberg 3 är ett sam-arbetsprojekt mellan MPB Invest, CerneraByggrådet och Fastighetsbyrån. Läs mer här.

BRF Lommen i Borås

Fastigheten Lommen förvärvades i december 2017 tillsammans med Cernera. Under hösten 2018 förvärvade hyresgästerna genom sin nybildade bostadsrättsförening HSB BRF Lommen i Borås fastigheten. MPB & Cernera kommer äger fortfarande en råvind samt butikslokalen där Erlandssons Garn i många år haft sin verksamhet. På vinden kommer vi att bygga 2 stycken lägenheter & i butikslokalen kommer vi också att bygga 2 lägenheter. Alla 4 lägenheterna kommer att säljas som bostadsrätter & ingå i den befintliga föreningen.

Öresjöängar i Borås

Öresjö Ängar består är ett nytt område på ca 18,7 hektar ( 187.000 kvm ) som ligger nära Tosseryd endast 5 minuter från knalleland. Marken är under detaljplanearbete & samråd har redan avhållits.  Vi planerar en blandad bebyggelse i form av såväl äganderätter som bostadsrätter i form av lägenheter, radhus, kedjehus som fristående stadsvillor. Det planeras också för såväl handelstorg som förskola. Eventuellt kan det kanske också bli hyresrätter i området. Området ligger i ljust & soligt sydvästläge. Många av de boende kommer få utsikt över Borås största sjö, Öresjö. Beräknad säljstart av området årskiftet 2018/2019.

Enhörningen 6 & 7

Fastigheten har ett högt & ljust läge på Tullen i Borås,, ca 5 minuter från centrum & nära utfart på R40 ca 20 minuter från Landvetter flygplats & 30 minuter från Göteborg. På fastigheten står idag en byggnad där två hyreslägenheter hyrs ut. Fastigheten är under detaljplanearbete & kommer att exploateras. Planen är att upprätta nybyggnation av ca 30-40 bostadsrättslägenheter.

Torslanda Sandvik

Utmed Svanviksvägen äger MPB tillsammans med HusArvid & Mjöbäcks Entreprenad ett markområde på ca 7 hektar, 5 hektar land & 2 hektar vatten. Fastigheten ligger alltså direkt vid havet med ett enastående läge. Detaljplanen är påbörjad & drivs gemensamt med bl a NCC som har ett markområde som gränsar till vår mark.

Florida/Miami - USA

Utanför Miami i området Hollywood äger bolaget en villa på ca 200 kvm endast 5 minuter från Hollywood Beach. Broadwalken är rankad till en av USA:s vackraste strandpromenader, fullt med restauranger, barer, & butiker. Strandpromenaden är helt bilfri. Från Miami Int. Tar det ca 30 minuter med bil & Fort Lauderdaleflygplatsen endast 10-15 minuter. In till Miami & South Beach tar man sig på ca 20-25 minuter. MPB samarbetar här med företaget Floridavacation som hyr ut villan året om. Gå in på www.floridavacation.se så finns allt att läsa om Hus Adams & även kalender för att se vilka veckor som finns lediga.

BRF Sjöhästen i Borås

Brf Sjöhästen var från början tänkt som 5 stycken villabyggnationer, men i takt med att marknaden ville ha mer lägenheter på området så gjordes det om till att istället bli en bostadsrättsförening innehållande 9 kedjehus, 2 parhus & 17 lägenheter, sammantaget 28 bostäder. Brf Sjöhästen är en förening med en helt egen innergård med härliga öppna ytor för lek & umgänge, ett område i området skulle man kunna säga. Endast 250 meter från Viaredssjön har man tillgång till bad, fiske & friluftsliv. Under början av 2018 flyttade samtliga köpare in i denna fina förening.

BRF Lyckebosjöstad i Borås

Det som från början var tänkt att bli 14 radhus gjordes om till 28 härliga lägenheter med högstandard i två unika byggnader som ser ut som två hästskor. Alla lägenheter har stora terrasser eller balkonger i soliga lägen & många av dem även sjöutsikt. Etapp 1 flyttades in 2015 & Etapp 2 2016.

Lyckebo Sjöstad i Borås

Lyckebo är ett vackert område som ligger endast 200 meter från Viaredssjön, 5 minuter till Borås centrum, 15 minuter till Landvetter flygplats & 25 minuter till Göteborg. Marken köptes i december 2011 av fotbollsprofilerna Anders & Mathias Svensson. 2013 påbörjades försäljningen efter att marken exploaterats. Många av husen & lägenheterna ligger med fantastisk sjöutsikt, och de allra flesta bostäderna har ett härlig solläge med söder & västerläge. På området har vi byggt 35 villor, 21 kedjehus 2 parhus & 42 lägenheter. Området slutsåldes i början av 2018.

BRF Östermalmshöjd i Borås

På härliga Östermalm mitt emot sjukhuset etablerades denna bostadsrättsförening. På tomten stod från början en liten gammal villa som inte stämde in i miljön med övriga fastigheter runt omkring. Istället har vi exploaterat marken & bygget ett modernt & fint hus innefattande 15 bostadsrättslägenheter med centralt & bra läge. Huset stämmer väl in i den övriga stadsbilden & ser ut att ha stått där i alla tider.  Huset uppfördes under början av 2017.

Brämhult Kärra i Borås

Brämhult Kärra är en gammal vacker gård som exploaterades om till det nya bostadsområde det är idag. Men gamla stenmurar & ekar så har vi behållt den gamla kulturen & det fina landskapet. Totalt har det byggts 51 villor & 12 kedjehus. Försäljningen påbörjades 2009 & den sista tomten såldes 2014. Intill området finns även idag en förskola som planerades samtidigt med exploateringen, den drivs av Borås Kommun.

Genom sunda investeringar och affärer har MPB Invest byggt upp ett kapital vi låter arbeta i intressanta projekt. Vi har specialistkunskap och kompetens om mark- och fastighetsprojekt, men investerar även i andra branscher.